Leverbaar vanaf €9999,-

Fantic Racing XE 125

 Een perfecte synergie tussen wendbaarheid, veelzijdigheid, prestaties en gebruiksgemak, zelfs in de meest extreme situaties; dit is de nieuwe Fantic XE 125 Enduro.

Een racefiets, in staat om gemakkelijk te rijden en te controleren, zelfs op de meest vijandige trails.

Euro 5 gehomologeerd, is de Fantic XE 125 de ideale fiets voor zowel beginners als racers die willen vechten aan de top van hun respectievelijke competitie series. 

De betrouwbaarheid, veelzijdigheid en prestaties van de motor, gecombineerd met een perfecte dynamische ergonomie, positioneren de XE125 vanaf het begin als een opvallende motorfiets in de wereld van Enduro.

De uitlaat van de XE 125 is ontwikkeld in samenwerking met Arrow. De ontwikkeling levert een nieuw uitbreidingssysteem op dat speciaal is ontworpen voor Enduro-gebruik en dat met name bij lage toerentallen is geoptimaliseerd.

Het resultaat is een perfect systeem, dat een opmerkelijk koppel bij lage toerentallen en een uitstekende feedback voor de rijder garandeert, zelfs in de meest technische en uitdagende secties. De slanke geluiddemper produceert de stem van de motorfiets; met respect voor de geluidsuitstoot is hij ingesteld voor de racerij om vermogen en lineaire tractie te leveren, zonder onnodig vermoeiende vermogenspieken te beheren. 

De geluiddemper, vervaardigd met een nieuwe ontwikkeling in geluiddempend materiaal, is ongeveer 100 mm langer dan die van de Cross-versie, maar is toch slank en stijlvol.

Speciaal ontworpen door onze Racing afdeling, passen zich aan verschillende rijstijlen aan; beginners of professionals, de vering zorgt voor prestaties op het hoogste niveau. De KYB monoshock, met 315 mm veerweg, is afzonderlijk instelbaar voor voorbelasting, compressie en rebound.

De Fantic ontwerpers hebben in samenwerking met het raceteam de ergonomie ontwikkeld volgens de eisen van het moderne motorcross- en supercrossrijden. Na veel onderzoek door de afdeling Fantic Racing, levert de ergonomie een uitstekend comfort en controle op voor de rijder. De introductie van een zeer slanke tank, radiateurkappen, zijpanelen en zadel, geeft de rijder meer vrijheid in de rijpositie.

Het centrale gedeelte van de motor wordt gekenmerkt door een slanke lijn, die zorgt voor maximale controle en stabiliteit op snelheid. De verminderde centrale ruimte zorgt voor een stevige grip in het kniegebied en zorgt voor meer bewegingsvrijheid en controle in de bochten, bij sprongen en whoops.

XE 125

Technische specificaties

250CC

Motor

Type

 

Single-cylinder 2-takt met inlaatrechter en uitlaat YPVS

Cilinderinhoud 125cc
Carburator Mikuni ø38
Boring 54mm
Slag 54,5mm
Compressiegraad 7.4 – 8.8 : 1
Ontstekingssysteem CDI
Startsysteem Kickstarter
Smeersysteem Voorvoegsel
Versnellingen 6 snelheden
Koppeling natte, meerdere schijven
Chassis

Frame type

 

aluminum, semi dubbel frame wieg.

Zwenkhoek 26.8°
Parcours 116 mm 
Achter frame aluminum
Zwenkarm aluminium met variabele doorsnede en progressieve koppeling
Velgen 21 x 1.60 – 18×2.15
Banden 90/90×21 – 120/90×18
Remmen Hydraulische schijf ø270mm – Hydraulische schijf ø245mm
Voorwiel KYB ø48mm, volledig instelbaar, wheel travel 300mm
Achterwiel KYB, volledig instelbaar, wheel travel 315mm
Totale afmetingen

Lengte

 

2140 mm

Breedte 825 mm
Hoogte 1285 mm 
Stoelhoogte 955 mm
Wielbasis 1445 mm
Leeggewicht 96 kg
Volle tank capaciteit 9.0 l
Motorolie 0.7 l

Selecteer een Afleverpunt

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0