Leverbaar vanaf € 9999,-

Fantic Racing XX 125

Een racemachine, biedt een super prestatie van de startpoort tot aan de geblokte vlag. Een fiets die ontworpen is om te racen, maar tegelijkertijd gemakkelijk te bedienen is. XX 125 is de perfecte combinatie van rijgedrag, design, ergonomie, wendbaarheid en reactievermogen. De Yamaha 125cc 2-takt basis, die zeer gewaardeerd wordt om zijn prestaties, betrouwbaarheid en gebruiksgemak, was een uitstekend uitgangspunt voor de ontwikkeling van het XX project. 

De Yamaha 2-takt 125 cc motor is aanzienlijk gewijzigd.
De door Fantic ontwikkelde 125cc laat een perfecte balans zien tussen lineariteit van het gebruik van lage en gemiddelde toerentallen, gepaard gaande met een aanzienlijke vermogens explosie in het hoge toerengebied.
Door te werken aan de optimalisatie van het motor-, uitlaat- en regelunit management is een prestatie bereikt, die de nieuwe XX 125 aan de top van zijn categorie plaatst.
Het frame is een aluminium semi-double cradle ontwerp, dat een hoge mate van stijfheid en lichtheid garandeert.
De vering van Kayaba (KYB) is al jaren de maatstaf in de off-road wereld en behoeft geen introductie. KYB SSS (Speed Sensitive System) 48mm vorken hebben een veerweg van 300mm en zijn volledig instelbaar. Deze passen zich aan aan verschillende niveaus van rijden, van beginner tot race professional; en bieden de profs een uitstekend aanpassingsvermogen voor verschillende omstandigheden. De monoschokdemper is ook KYB, met een veerweg van 315 mm.
De Fantic ontwerpers hebben in samenwerking met het raceteam de ergonomie ontwikkeld volgens de eisen van het moderne motorcross- en supercrossrijden. Na veel onderzoek door de afdeling Fantic Racing, levert de ergonomie een uitstekend comfort en controle op voor de rijder. De introductie van een zeer slanke tank, radiateurkappen, zijpanelen en zadel, geeft de rijder meer vrijheid in de rijpositie.
Het centrale gedeelte van de motor wordt gekenmerkt door een slanke lijn, die zorgt voor maximale controle en stabiliteit op snelheid. De verminderde centrale ruimte zorgt voor een stevige grip in het kniegebied en zorgt voor meer bewegingsvrijheid en controle in de bochten, bij sprongen en whoops. Het stuur is gemaakt van 28 mm aluminium.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

XX 125

Technische specificaties

250CC

Motor

Type

 

Single-cylinder 2-takt met inlaatrechter en uitlaat YPVS

Cilinderinhoud 125cc
Carburator Mikuni ø38
Boring 54mm
Slag 54,5mm
Compressiegraad 8.6 – 10.7 : 1
Ontstekingssysteem CDI
Startsysteem Kickstarter
Smeersysteem Voorvoegsel
Versnellingen 6 snelheden
Koppeling natte, meerdere schijven
Chassis

Frame type

 

aluminum, semi dubbel frame wieg.

Zwenkhoek 26°
Parcours 109 mm 
Achter frame aluminum
Zwenkarm aluminium met variabele doorsnede en progressieve koppeling
Velgen 21 x 1.60 – 19×1.85
Banden 80/100×21 – 100/90×19
Remmen Hydraulische schijf ø270mm – Hydraulische schijf ø245mm
Voorwiel KYB ø48mm, volledig instelbaar, wheel travel 300mm
Achterwiel KYB, volledig instelbaar, wheel travel 315mm
Totale afmetingen

Lengte

 

2135 mm

Breedte 825 mm
Hoogte 1295 mm 
Stoelhoogte 975 mm
Wielbasis 1445 mm
Leeggewicht 95 kg
Volle tank capaciteit 9.0 l
Motorolie 0.7 l

Selecteer een Afleverpunt

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0